Plotki Transferowe

Dyskusje o propozycjach i spekulacjach transferowych dotyczących Kanonierów.
Benson
Naczelny pogromca *****

Re: Plotki Transferowe

Postprzez Benson » 23 wrz 2020, o 16:08

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1308763737743122432
Lucas Torreira has agreed personal terms with Atlético Madrid. He’s keen to join but agreement with Arsenal has not been reached yet: Atléti need to sell Hector Herrera to sign Torreira.

Wcześniej była mowa o loanie, to wyżej nie wiem, czy oznacza sprzedaż? I co to bulwa za Hector Herrera?! Przecież wystarczy włączyć Parteya w deal.
http://therepublikofmancunia.com/wp-content/uploads/2009/09/adestamp1.gif
Szkoda zmieniać, ale niestety podpis niezgodny z regulaminem.

moff
Zasłużeni

Postprzez moff » 23 wrz 2020, o 18:14

Romano o ewentualnej wymianie z udziałem Torreiry i Parteya: "Na tę chwilę odpowiedź brzmi nie, bo Atletico postrzega ich jako kompletnie innych zawodników. Nie tylko z taktycznego punktu widzenia, ale także przez wzgląd na to, jak ważni są dla swoich drużyn. Torreira jest na wylocie z Arsenalu, na pewno odejdzie z klubu. Partey to jeden z najlepszych pomocników dla Simeone, więc to kompletnie inna sytuacja. Dlatego mówią "musicie zapłacić klauzulę, albo nic z tego.". Arsenal natomiast potrzebuje sprzedaży Urugwajczyka."

Podobno Torreira chce tylko do nich i odrzucił oferty EFC, Fiorentiny i Romy.

Stawiałoby to nas w słabej sytuacji:
- chcemy go sprzedać,
- potrzebujemy hajsu,
- sam zawodnik chce tylko do Madrytu
- Madryt wie, że potrzebujemy hajsu żeby aktywować klauzule ich zawodnika,

Jednym słowem...

Obrazek
Statystyka jest jak spódniczka mini...
Pokazuje wiele ale zakrywa najważniejsze.

Jake
Zasłużeni

Postprzez Jake » 24 wrz 2020, o 08:15

Atletico nie chce oddawac Parteya, będą tak z nami pogrywać do końca okienka.

Pamiętajmy też, że agent Torreiry nie pierwszy raz robi zamieszanie.

Klub kupiłby juz dawno kogoś z pary Partey/Aouar gdyby chodziło tylko o jednego gracza, Ornstein pisał, że spinamy się po obu i stąd te manewry.

moff
Zasłużeni

Postprzez moff » 24 wrz 2020, o 18:52

Sam Dean (Telegraph): Jeśli Atletico zgodziłoby się na to, by w transakcji z Torreirą zawrzeć obowiązek wykupu na koniec wypożyczenia, oba kluby mogłyby dojść do kompromisu. "Kanonierzy" mają nawet nadzieję na to, że uda im się uczynić to samo z Parteyem.

Najprościej pisząc - Arsenal chce, by Torreira udał się na wypożyczenie z obowiązkiem wykupu po sezonie, a w przeciwną stronę powędrował Partey na takich samych zasadach.
Statystyka jest jak spódniczka mini...
Pokazuje wiele ale zakrywa najważniejsze.

Benson
Naczelny pogromca *****

Postprzez Benson » 24 wrz 2020, o 19:51

Matii
Zasłużeni

Postprzez Matii » 25 wrz 2020, o 10:15

Wg mnie plotki o kupnie kogoś z Chelsea - Jorgiho, C. H-O. czy ten jugol Kovacić są totalnie z piczy wyssane. Co do Atleti.
Myślę, że powinniśmy pokazać jaja, a nie być ich wasalem. Mówi się, że my chcemy oddać Torreirę na perma i to najlepiej w rozliczeniu za Tomka Partejowskiego, a oni chcą loana i żodyn Partey w ramach wymiany, bo inna charakterystyka piłkarza. Bullshit <tak> powinniśmy być poważnym graczem i powinniśmy twardo stawiać swoje warunki. Umówmy się, Partey jest ok, ale nie jest to nasz niezbędnik. Bardziej trzeba nam kreatora, niż destruktora dlatego nie powinniśmy ulegać AM w jego sprawie. Jeśli nie chcą Torreiry w rozliczeniu za Parteya, a chcą od nas czekania aż jakiegoś Herrere opieprzą, to niech spadają na szyszki. Potrzeba konkretów, więc jak Torreira out, to wyebać do włoch do Torino czy Napoli za mniejszą gotówkę, ale za to na perma bez scen. Dodatkowo myślę, żeby olać Parteya, bo sytuacja z nim to już robi się nieśmieszny kabaret. Skupić się na Aouarze, iść w ten deal i koniec. Z Xhaką, Cebulą, Torreirą*, Guenem, Willockiem a nawet z Elnenym jesteśmy w stanie grać na spoko z tyłu przy ogarniętej obronie. Trzeba nam na już kogoś do kreowania gry w ataku. Ewentualne wzmocnienia na inne pozycje.

Benson
Naczelny pogromca *****

Postprzez Benson » 25 wrz 2020, o 11:45

Ja się nie wypowiadam, czy bardziej nam się przyda Partey czy Ała, bo nie znam obu, ale jak tak sobie obserwuję to wszystko z boku (i z plotek, oczywiście :P ), to serio
Matii napisał(a):powinniśmy być poważnym graczem i powinniśmy twardo stawiać swoje warunki. (...) Jeśli nie chcą Torreiry w rozliczeniu za Parteya, a chcą od nas czekania aż jakiegoś Herrere opieprzą, to niech spadają na szyszki. Potrzeba konkretów, więc jak Torreira out, to wyebać do włoch do Torino czy Napoli za mniejszą gotówkę, ale za to na perma bez scen. Dodatkowo myślę, żeby olać Parteya, bo sytuacja z nim to już robi się nieśmieszny kabaret.

deadmau5
Zasłużeni

Postprzez deadmau5 » 25 wrz 2020, o 14:17

Benson napisał(a):Ja się nie wypowiadam, czy bardziej nam się przyda Partey czy Ała, bo nie znam obu, ale jak tak sobie obserwuję to wszystko z boku (i z plotek, oczywiście :P ), to serio
Matii napisał(a):powinniśmy być poważnym graczem i powinniśmy twardo stawiać swoje warunki. (...) Jeśli nie chcą Torreiry w rozliczeniu za Parteya, a chcą od nas czekania aż jakiegoś Herrere opieprzą, to niech spadają na szyszki. Potrzeba konkretów, więc jak Torreira out, to wyebać do włoch do Torino czy Napoli za mniejszą gotówkę, ale za to na perma bez scen. Dodatkowo myślę, żeby olać Parteya, bo sytuacja z nim to już robi się nieśmieszny kabaret.

Zgoda pełna. AM leci sobie w pręta, hiszpańskie cwaniaki nie chcą.nam.dac.gotowki bo Partey ma klauzulę która za gotówkę z Lucasa moglibyśmy aktywować.

Inna sprawa że generalnie to faktycznie mogą być dwaj różni zawodnicy bo inaczej po co byśmy się pozbywali Torreiry i chcieli Parteya gdyby to były identyczne profile piłkarzy?

Fanatyk
Zasłużeni

Postprzez Fanatyk » 25 wrz 2020, o 17:48

Bo jeden profil się nie sprawdził a drugi taki sam może się sprawdzić bo głowa inna?

Benson
Naczelny pogromca *****

Postprzez Benson » 25 wrz 2020, o 17:51

Plus Torreira sam chce odejść, bo mu się źle żyje w Anglii.

deadmau5
Zasłużeni

Postprzez deadmau5 » 26 wrz 2020, o 18:15

Poszła pierwsza oficjalna oferta za Orą, lecz prezydent Lyon twierdzi że dużo za niska. Kontrakt z piłkarzem podobno dogadamy, chce dla nas grać więc możliwe że się kluby dogadają.

Jake
Zasłużeni

Postprzez Jake » 26 wrz 2020, o 18:34

Jak Aulas marudzi w mediach to znaczy, że deal blisko <lol>

deadmau5
Zasłużeni

Postprzez deadmau5 » 26 wrz 2020, o 20:57

Jake napisał(a):Jak Aulas marudzi w mediach to znaczy, że deal blisko <lol>

A gdzie napisałem że blisko?

Ornstein potwierdził że jest naszym celem transferowym, piłkarz podobno dogadamy więc zostaje uzgodnić kwotę sprzedaży. Albo się uda albo się nie uda ale deal jest prawdopodobny.
Wiesz Aulas kiedyś mówił wszem i wobec że Laca nigdzie nie idzie a chwilę później pozował dla naszego fotografa

@Fanatyk
Problem w tym że Lucas wyglądał dobrze ale zmienił się trener i chłopak został odstawiony od gry. Nie wiem o co chodzi ale Arteta nie stawia na Urusa choć jego poprzednik robił to bardzo chętnie i fani z Lucasa byli zadowoleni

Benson
Naczelny pogromca *****

Postprzez Benson » 30 wrz 2020, o 07:05

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1311068448697577472
The deal for Sead Kolasinac to Bayer Leverkusen will be completed on next 48 hours. €11m + add ons to Arsenal, confirmed.

<sex>

Matii
Zasłużeni

Postprzez Matii » 30 wrz 2020, o 10:25

Dla mnie to dupny deal. Kolas nie jest zły, akurat jak na teraz. 11 mln i bonusy to cały wuj. I tak jest naszym jedynym LB, bo drugi gra na CB. Mieć dwóch solidnych zawodników na jedną pozycję to mus. Sprzedamy Kolasa, zostanie nasz CB Tierney i kto? Saka? Nie chcę go w obronie, chcę go na skrzydle.

Romano mówi, że dalej walczym o Torreira deal. Chyba dalej Atleti się upierają o loana, a my twardo o perma. Dać im ultimatum i nara.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Transfery i plotki